close

Zonnepaneelreiniging met een robot

Haal meer uit je zonnepanelen, reinig ze regelmatig om het rendement hoog te houden. Wij reinigen zonnepanelen robot gestuurd, zo kunnen we grote aantallen efficiënt én effectief reinigen.

Wat is robot gestuurde reiniging?

Of je nu zonnepanelen op een (schuin)dak, op de grond of in een zonnepark hebt, onze robot kan overal bij en reinigt de panelen grondig. Dit hightech reinigingssysteem is geschikt voor verschillende soorten installaties zoals je ziet bij boerderijen en industriële daken. De robot is speciaal ontworpen voor alle soorten constructies. Daarnaast zorgt de robot ervoor dat alle zonnepanelen even goed worden gereinigd, doordat er altijd dezelfde druk op het te reinigen oppervlak wordt uitgeoefend. Je zonnepanelen zijn dus allemaal 100% schoon. Zo haal je het volledige rendement uit de zonnepanelen! Zonnepanelen op daken reinigen met een robot is daarnaast een stuk veiliger, omdat er niemand op het dak hoeft en zo het risico wordt beperkt.

Osmose water

We gebruiken osmose water bij al onze reinigingswerkzaamheden, osmose water is een gefilterd water waarbij alle mineralen uit het water zijn gehaald. Ons gezuiverde water verwijdert schadelijke onzuiverheden die de productiviteit van zonnepanelen kunnen aantasten. Calcium en Natrium in onbehandeld kraanwater kunnen residu achterlaten op panelen, terwijl onzuiverheden de coating op de modules kunnen aantasten. Veel fabrikanten stellen in hun garantievoorwaarden dat hun panelen dienen te worden gereinigd met osmose water. Ons gezuiverd water neemt deze risico's weg en stelt ons in staat zonnepanelen veilig en met de hoogste kwaliteit te reinigen. We maken alléén gebruik van leidingwater welke ter plaatse aanwezig moet zijn. Bron- en grondwater zijn niet geschikt voor ons filtersysteem.

Waarom regelmatig reinigen?

We komen alle mogelijke installaties tegen. Van platte daken tot schuine daken en van kleine hellingshoeken tot grote hellingshoeken. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: na verloop van tijd vervuilen de zonnepanelen allemaal. Uitstoot van grote industrie, fijnstof vanuit het verkeer, ontlasting van vogels en veel meer oorzaken zorgen voor vervuiling.

We zijn allemaal druk en daarom staat onderhoud van zonnepanelen vaak niet bovenaan de prioriteitenlijst. Dat is jammer, want een regelmatige reiniging kan een prestatieverbetering opleveren van wel 15%. Met zonnepanelen in een industriële omgeving gaat dit meteen over serieuze bedragen. Kortom; reinigen loont!

Milieuvriendelijk

Deze manier van reinigen is ook zeer milieuvriendelijk, we gebruiken namelijk veel minder water.

Bij het reinigen van de zonnepanelen maken wij gebruik van osmosewater. Kalk en andere mineralen kunnen strepen achterlaten op de panelen. Daarnaast kan kalk inbranden in het glas. Allemaal factoren die invloed hebben op het rendement van het zonnepaneel.

Vervuilingen zoals bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen filteren we uit het water. Hierdoor ontstaat osmosewater. Kortom: een milieuvriendelijke oplossing, het beste resultaat en gegarandeerde veiligheid voor uw installatie.

Meer weten?
Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.

mailMail ons phoneBel ons request_quoteOfferte
close