close

Waarom je regelmatig zonnepanelen dient te reinigen

Er kan allerlei vuil op je zonnepanelen te recht komen, stuifmeel in de lente, stof en zand in de zomer, blad en modder in de herfst en dan heb je nog de aanslag van mos, alg, uitlaatgassen, fijnstof, ontlasting van vogels en de kalk in het regenwater. Genoeg redenen om je panelen regelmatig te laten reinigen.

Merk je op dat de opbrengst van de zonnepanelen terug loopt dan is vuil of aanslag vaak de oorzaak, de panelen nemen dan minder zonlicht op dan wanneer ze schoon zijn. Houd daarom het rendement van je panelen in de gaten, zodat je de zonnepanelen tijdig kunt laten reinigen wanneer de opbrengst terugloopt. Wanneer je het vuil laat zitten loop je ook het risico op inbranden en wanneer bijvoorbeeld kalkaanslag inbrandt dan is het niet meer te herstellen of te verwijderen.

Wij reinigen met osmose water

Onze robot maakt bij de reiniging gebruik van osmose water. Osmose water is ontdaan van alle mineralen die een aanslag kunnen achterlaten op de zonnepanelen, door het gebruik van kalkvrij water kunnen wij de panelen vlekvrij en streeploos reinigen. Doordat wij gebruik maken van een robot kunnen wij grote oppervlaktes en hoge aantallen aan zonnepanelen reinigen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?
Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.

mailMail ons phoneBel ons request_quoteOfferte
close